Thailanda Vremea in Thailanda

Thailanda

Regatul Thailandei este o tara in Asia de Sud-Est, invecinata cu Cambodgia la Est, Golful Thailandei si Malaezia la sud si cu Marea Andaman si Myanmar la vest. Este singura tara din Sud-Estul Asiei care nu a fost niciodata ocupata de vreo putere europeana, totusi influenta vestului, inclusiv amenintarea cu forta a condus la multe reforme in secolul al XIX-lea. Thailanda este asezata pe cateva districte geografice, Nordul tarii este muntos cu cel mai inalt punct Doi Inthanon 2576m, Nord-Estul este format din Platoul Khorat, marginit la Est de raul Mekong. Valea raului Chao Phraya domina centrul tarii si se scurge in Golful Thailandei, iar Sudul este format din istmul ingust Kra care se largeste in Peninsula Malay.

Bangkok sau “Orasul Templelor” este capitala Thailandei fiind cel mai mare oras din aceasta tara si se afla printre cele mai populare destinatii de turism din lume, iar in ultimii ani a devenit un centru economic si social care sa rivalizeze cu Hong Kong si Singapore. Bangkok Don Mueang International Airport este cel mai important aeroport si leaga capitala Thailandei de intreg mapamondul.

Thailanda atrage mai multi turisti decat oricare dintre tarile aflate in Sud-Estul Asiei. E o destinatie care le are pe toate: plaje superbe, o cultura impresionanta, ruine si temple, adevarate marturii ale regatelor de mult apuse, savori culinare nebanuite si ospitalitate orientala.

Obiective turistice sunt: Insulele din Golf Ko Chang sunt perfecte pentru excursii cu familia. Aventurierii vor dori cu siguranta sa vada natura salbatica din koh Phangan, iar driverii nu trebuie sa rateze Ko Tao. Indiferent ce va doriti de la vacanta Thailanda va ofera mixul perfect de natura, plaja, relaxare, distractie si culoare locala; Templul lui Budha de Smarald gazduieste cea mai respectata imagine a lui Budha din Thailanda si Panteonul Regal un pavilion folosit pentru pastrarea statuilor regilor din dinastia Chakri; Pagoda Pra Pathom Chedi este cel mai inalt monument budist din lume si are o vechime de aproximativ 1000 de ani. Veti putea admira dresura de elefanti si dansurile traditionale thailandeze; Templul Wat Pho (Templul lui Budha Culcat) situat in spatele Templului lui Budha de Smarald, fiind cel mai mare templu din Bangkok, statuia impunatoare de 15m este suflata cu aur; Templul Wat Traimit este celebru pestru statuia lui Budha din aur masiv, inalta de 3 metri si 5,5 tone greutate; Croaziera pe raul Pa Sak catre Bang-Pa Inn care este un exemplu al arhitecturiithailandeze de unde se poate vizita Palatul de Vara al Regilor Thailandei; Phuket este cea mai mare dintre insulele Thailandei ce adaposteste o gradina botanica si un bogat acvariu cu pesti exotici.

Clima Thailandei este tropicala, cu 3 sezoane: cald si uscat (februarie - mai), sezonul ploios (iunie - octombrie) si sezonul racoros (noiembrie - ianuarie). In sezonul cald temperatura medie este de 34 grade C.Imbracamintea recomandata este cea subtire din bumbac si in , cu pantofi usori si doar o jacheta pentru o eventuala seara racoroasa.

Limba vorbita aici este thailandeza, dar in restaurante, hoteluri, resorturi, etc este uzitata si limba engleza.

Moneda locala in Thailanda este baht-ul. Un baht este divizat in 100 de satang. Bancnotele sunt de 1 000, 500, 100, 50, 20 si 10 baht. Cartile de credit sunt acceptate peste tot. Tipping: In Thailanda nu este o practica standard oferitul bacsisului, desi in ultimii ani a devenit o obisnuinta. Soferii de taxi nu asteapta bacsis, insa 20 - 30 de baht vor fi bine primiti.

Ora in Thailanda este GMT+7.

Bucataria Thai a devenit in ultimii ani una dintre cele mai preferate din lume. Specific pentru aceasta bucatarie este utilizarea plantelor si condimentelor. Referitor la condimente, unele dintre preparatele thailandeze sunt foarte iuti, dar asta nu inseamna ca toate sunt la fel. Plantele au si un rol terapeutic, pe langa cel de a furniza gustul si aroma in bucate.In prezent, vizitatorii se pot bucura atat de meniurile clasice thailandeze cat si de beneficiile unei diete naturale.

Oferte in Thailanda