Emiratele Arabe Unite Vremea in Emiratele Arabe Unite

Emiratele Arabe Unite

Emiratele Arabe Unite sunt un stat situat in sud-estul peninsulei arabice, la Golful Persic (in Orientul Mijlociu), compus din sapte emirate: Abu Dhabi, Dubai, Sharjah, Ajman, Umm Al-Qaiwain, Ras Al-Khaimah si Fujairah. Se invecineaza cu Oman la est si cu Arabia Saudita la sud si vest.

Abu Dhabi este capitala Emiratelor Arabe Unite si centru administrativ al emiratului cu acelasi nume. Orasul se afla pe o insula in forma de T, cu deschidere catre Golful Arabiei. Abu Dhabi International Airport este punctul de conexiune cu intreg mapamondul.

Obiective turistice: Nu ratati moscheele si forturile istorice care se gasesc din abundenta in centrele istorice ale oraselor Abu Dhabi si Dubai. Se remarca Marea Moschee, Fortul Alb si fortul Al-Fahidi din Dubai, care adaposteste Muzeul Dubai. Mergeti spre est, prin peisajul spectaculos din Abu Dhabi sau Dubai spre statiunile si fostele puncte de oprire pentru caravane din Al-Ain. Statiunea include o piata de camile, o gradina zoo si un muzeu cu artefacte noi si vechi, precum si ceramica din Mesopotamia. Explorati cele 200 de insule ale Abu Dhabi, inclusiv insula Qarn, insula Belghilam (aici se imperecheaza gazelele), insula Sadiyat si insula Abul-Anyadh. Exista numerosi operatori de barci care ofera excursii din oras spre aceste insule. Faceti o excursie pana la Ras al-Khaimah, unde exista un vechi port cu vedere spre cosata si muntii Hajar. Vizitati si oazele Dhaid si Khatt, ultimul avand si izvoare minerale. Descoperiti zonele mai izolate de pe coasta - se fac excursii spre portul natural Dibba si Khor Kalba, una dintre cele mai frumoase plaje din lume. Admirati Insulele Palmier din Dubai, despre care se spune ca ar fi vizibile de pe luna si care sunt cele mai mari insule artificiale din lume. Unul intre cele mai mari proiecte realizate vreodata include poduri noi pentru legatura cu continentul. Explorati sapaturile arheologice de la Hili, la 10km de Al Ain. Pietrele funerare au o vechime de 5.000 de ani. Mergeti pe Muntele Hafit, la sud de Al Ain, unde se afla morminte, ceramica si sabii antice. Descoperiti vechile sate fortificate Hatta si Wadi Hatta, in valea cu vegetatie luxurianta de la poalele Muntilor Hajar, cu un peisaj desertic superb in estul Emiratelor. Faceti excursii cu masina prin desert - se pot inchiria masini, precum si ghizi. Sunt si numerosi operatori care ofera astfel de excursii, cum ar fi Desert Rangers. Dubai este unul dintre liderii destinatiilor de golf. Pe terenuri precum Clubul de Golf al Emiratelor au loc in mod regulat competitii internationale. Mergeti pe coasta de est, cu zone inverzite, munti, golfuri cu nisip si plaje, fortarete antice si cranguri de smochini pana la malul Oceanului Emiratele Arabe Uniten. Scufundarile sunt foarte populare aici. Faceti bai de soare pe plajele superbe din Dubai. Mare parte din plaja Jumeirah este dominata de hoteluri de lux si facilitatile acestora. Daca aveti copii, duceti-i la centrul Magic Planet din centrul comercial Deira City, sau in parcul de distractii Wonderland. Urmariti cursele de la Cupa Mondiala Dubai din fiecare an, sau aflati mai multe despre pasiunea arabilor pentru cai la Clubul de Echitatie, aproape de capitala.

Clima este tropicala si desertica, cu precipitatii putine si temperaturi cuprinse intre 10°C si 48°C. Imbracamintea recomandata este cea subtire din in si bumbac. Nu uitati de legile religiei islamice. Femeile ar trebui sa se imbrace modest, iar barbatii la costum, in majoritatea ocaziilor. Alcoolul este permis doar pentru cei care nu sunt musulmani. Este ilegal sa mananci, bei sau sa fumezi in public, in perioada Ramadanului.

Limba oficiala este araba, insa in hoteluri, restaurante si resorturi se vorbeste si engleza.

Moneda oficiala este Dirham UAE. Cardurile de credit se folosesc la scara larga. Tipping: bacsisul se lasa la discretie.

Ora locala este GMT+4.

Bucataria: Un fel favorit este machbous, din orez si carne asezonate, ceapa, rosii si lamaie uscata. In timpul Ramadanului, dupa apus se mananca harees - bucatele mici de carne sunt amestecate cu apa si grau, pana devin un fel de terci. Deserturile preferate includ al-halwa, din zahar, oua, amidon, apa si ulei, si Kul Wiskut, un amestec de alune si zahar. Cele mai populare bauturi sint cafeaua si ceaiul, adesea amestecate cu condimente (cuisoare pentru cafea si sofran pentru ceai).

Oferte in Emiratele Arabe Unite