Citybreak Noiembrie Atena

Tarif de la

€199

Perioada

20 - 23 noiembrie 2020

Solicita Oferta

Durata

2 Nopti

Disponibilitate

15 octombrie - 31 decembrie 2020

Valabilitate oferta

20 noiembrie 2020

Pentru a consulta situatia la zi privind calatoriile in GRECIA, puteti accesa AICI . ### Ofertele noastre de FAMILY le puteti accesa AICI.

Locatie Nume Stele
Atena

VITRUVIUS SMART HOTEL & SPA

4*
Camera Masa Tarif
dubla juniorsuite hydromasage shower mic dejun

199 euro/persoana


Locatie Nume Stele
Atena

ATHENS ONE SMART

4*
Camera Masa Tarif
dubla premier mic dejun

209 euro/persoana


Locatie Nume Stele
Atena

ATHENAEUM ERIDANUS LUXURY

4*
Camera Masa Tarif
dubla deluxe mic dejun

229 euro/persoana


Locatie Nume Stele
Atena

THE PINNACLE ATHENS

5*
Camera Masa Tarif
dubla superior suite mic dejun

239 euro/persoana


Locatie Nume Stele
Atena

WYNDHAM GRAND

5*
Camera Masa Tarif
dubla/twin standard mic dejun

279 euro/persoana


Servicii Incluse

Bilet de avion Bucuresti* - Atena si retur;
Bagaj de mana mic.
Bagaj de mana 10kg/persoana;
Cazare 3 nopti;
Masa mic dejun;
Asigurare calatorie;
Taxe aeroport.

*plecarea se poate face si din orasele: Cluj, Iasi si Timisoara. In acest caz tariful se va recalcula conform tarifelor companiei de aviatie.


Orar de Zbor

20 noiembrie Bucuresti - Atena 09:55 - 11:30

23 noiembrie Atena - Bucuresti 08:45 - 10:20


Servicii Neincluse

Asigurare storno;
Excursii optionale.


Informatii Utile

In calitate de cetăţenii europeni, cetăţenii români nu au nevoie de viză pentru a călători în Grecia.

Intrarea în Grecia este permisă cu paşaportul sau cartea de identitate în curs de valabilitate.

Mai multe detalii puteti aceesa aici.


Info Destinatie

Ziua: 1

City break Atena!

Atena este unul dintre principalele centre mondiale în ceea ce privește cercetarea arheologică. Sunt câteva instituții principale care se ocupă cu cercetarea și valorificarea vestigiilor istorice, printre care Universitatea din Atena și Societatea de Arheologie, care cuprinde câteva muzee. În același timp, orașul deține câteva laboratoare, printre care și Laboratorul Demokritos pentru Arheometrie.

Atena este cunoscută în întreaga lume și ca un pilon al diferitelor conferințe și seminarii pe teme de cercetare.

Cel mai important obiectiv cultural din Atena îl reprezintă Acropola, având ca punct principal de atracție Partenonul.

În Grecia Antică, numele Atenei era Ἀθῆναι atʰɛ̂ːnai, la plural, fiind legat de numele zeiței Atena

Atena avea în anul 2001 o populație de 745,514 locuitori la o suprafață de 39 km². Aria metropolitană are o suprafață de 412 km², iar numărul locuitorilor în 2001 era de 3,130,840. Zona metropolitană a Atenei era a XII-a în Uniunea Europeană, conform Eurostat.

Dar numărul locuitorilor din Atena este mai ridicat datorită numeroșilor emigranți care provin din țări ca AlbaniaRomâniaRepublica MoldovaPakistan și unele țări africane dar și din alte țări. Expansiunea Atenei, începută în anii 1950 – 1970, continuă și în prezent, iar capitala a înghițit multe localități din nord și est. Se mai poate spune ca în antichitate orașul port Pireu nu făcea parte din Atena.


Ziua: 2-4

Printre atenienii antici circula o legendă care explica felul în care și-a luat orașul numele, legendă care a stat la baza sculpturii de pe frontonul vestic al Parthenonului. Conform acestei legende, atât Atena cât și Poseidon au cerut să fie patroni ai orașului și să-i dea numele lor, astfel că s-au întrecut pentru a obține onoarea, fiecare oferind un dar orașului. Poseidon a creat un izvor de apă sărată lovind pământul cu tridentul său, pentru a simboliza puterea mării. Atena a creat, în schimb, măslinul, simbolizând pacea și prosperitatea. Atenienii, conduși de Cecrops, au acceptat măslinul și au botezat orașul Atena.

Atena este o alegere foarte bună şi nu vei regreta

Oricare ar fi motivul, poţi fi sigur că aici sunt cu siguranţă multe lucruri de văzut de aceea este bine să-ţi faci un plan bine pus la punct înainte de a pleca pentru a fi sigur că nu ratezi nimic din ce îţi doreşti să vizitezi. În ceea ce priveşte muzeele este o lista extrem de lungă din care să alegi. Aici  putem enumera  Louvru, Muzeul Orsay, muzeu de artă impresionistă, Centrul Georges Pompidou clădire ce găzduieşte muzeul de arte moderne şi lângă care se află şi atelierul lui Constantin Brâncuşi, Muzeul Picasso, Muzeul Edith Piaf,   Muzeul Armelor, Muzeul de publicitate, Muzeul Păpuşilor, Muzeul Obiectelor Contrafăcute, Muzeul Muzicii, Muzeul Marinei, Muzeul Ştiinţei şi multe altele care va vor încânta privirea şi sufletul.

În momentul actual, Atena este centrul sistemului național de căi ferate, șosele, autostrăzi și al transportului maritim din Grecia.

Atena are legături feroviare cu Salonic, dar și cu Sofia, pe lângă cele naționale. De asemenea, în Atena se reunesc majoritatea autostrăzilor din Grecia, dar în Atena sunt șosele și autostrăzi care asigură legătura cu suburbiile din oraș. Prin intermediul portului Pireu, aflat în partea sud-vestică a metropolei, se realizează legătura cu feribotul cu majoritatea insulelor grecești, dar și cu alte țări din Europa. În Pireu tranzitează și multe vase de croazieră. De menționat că în anul 2007 prin acest port au trecut peste 20.000.000 de pasageri.

Atena clasică a devenit principalul oraș al Greciei antice în secolul al V-lea î.e.n., realizările sale culturale punând bazele civilizației occidentale. El a fost depășit în cele din urmă de orașul-stat rival Sparta.[15] Până la sfârșitul antichității târzii, orașul a decăzut, după care și-a revenit în a doua jumătate a perioadei bizantine medii (secolele al IX-lea–al X-lea e.n.), și a fost relativ prosper în timpul Cruciadelor, profitând de pe urma comerțului cu orașele italiene. În 1453 a fost cucerit de Imperiul Otoman și a intrat într-o lungă perioadă de declin.


Pentru a consulta situatia la zi privind calatoriile in GRECIA, puteti accesa AICI .

###

Ofertele noastre de FAMILY le puteti accesa AICI.

Data publicare: 13 octombrie 2020

Oferta Anterioara
Citybreak Octombrie Paris
Urmatoare Oferta
Vacanta Septembrie Creta